Barion Pixel

Vázákat tervezünk! Tervezz, játsz velünk és megkaphatod ajándékba a saját magad által tervezett vázád!

váza fehér inspiració 2

Végre itt a tavasz, a jácintok, tulipánok nárciszok, íriszek időszaka. Ha szeretnél egy saját magad által tervezett vázát az új virágaidhoz, ha érzel magadban kreativitást kezdj el tervezni, rajzolni, megmutatni milyen stílusú, formályú vázára vágysz!

Ha kész a terv fotózd le, küldd el a fotót a https://www.facebook.com/rakumuveszet?ref=hl címre üzenetben, vagy ide az info@rakumuveszet.hu-ra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA ikebana2ikebana 1 szál
Így már részt is veszel a játékban, a játék résztvevői küzütt pedig ki sorsoljuk a  szerencsés nyertest, akinek elkészítem az általa tervezett vázát!   A játék 8-15.-ig tart.
ikebana írisz Ikebana_by_SilentxShinobi(1)Ikebana-of-Soho-Sensei
Az én kedvenc vázáim az ikebana vázák.  Szaretem azt a nyugalmat, stabilitást és általában légiessséget is amit az ikebanák árasztanak.
 A kompozíció legfontosabb része a forma, a háromszög. Az ikebana háromszöge Földanya termékenyítő erejét a szent hegy hármasságát, Föld – ember, születés – élet – halál, a test – elme – lélek kapcsolatát jelképezi.
ikebana-paddington-sydney-sherman-opulent-foundation elemér Ikebana-using-curved-lines-
A színek filozófiáját tekintve a Zöld a tavasz megszemélyesítője, egyidejűleg szimbolizálja a keletet, mert ott született a nap és a tavasz az év elején. A Jupiter bolygó színe is, amely egy titokzatosabb kékesen-zöldes szín.
A Vörös, a tűz megtestesítője, színe a nyár, a dél és a Mars bolygó.
A Fehér jelképezi az őszt, miközben a fehér rizst is, majd a nyugat fémesen(izzó) a hold és a Vénusz bolygó  fényeit.
Az év legsötétebb ideje a tél kapcsolódik a fekete színhez, a sötét a mély vizek és a legkevésbé fényes bolygót a Merkúrt.
Szimbolikusan a sárga(arany) szín kapcsolódik a nyár, nyár végéhez,  megszemélyesíti az éltető erők az elemek, aföld erejét,  továbbá, ez a szín a megtestesítője a gondolat, a középpont erejének is, kapcsolódó bolygója a Szaturnusz.
ikebana19 ikebana_01
Szeretnék egy kötetet ajánlani, a Sogetsu Akadémia, a világszerte vezető ikebana-iskola szabályai szerint mely minden tudnivalót közöl a növényrendezés japán művészetéről : http://moly.hu/konyvek/erika schwalm-ikebana-a-viragrendezes-osi-japan-muveszete
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A Nők ünneplése a hétvégén másképp történik a Mindenütt nő program sorozat keretein belül http: //mindenuttno.hu/, és én is másképp, ezzel a játékkal szeretnék kedveskedni, rajzoljatok, rajzolni jó!
Ikebana_Vase_-_StriaOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Még egy hétvégi Nő napi ajánlat:  Bánhalmi Norbert foto kiállítása a Stefania GalériábanA nő 50 árnyalata címmel : http://www.banhalminorbert.hu/#!2015marcius/c1osx
Szép napsütéses Nő napot, jó tervezést, rajzolást kívánok, kíváncsian várva a rajzokat!
M. Szabó Anikó

Hozzászólás írása

Your email address will not be published.