Üdvözöllek Kedves látogató,

M. Szabó Anikó  lakberendező, keramikus vagyok.

Építésszakosként  a Hundertwasseri boldogságot adó terek , a létezés mint egyetemes esztétikum varázsolt el, később a japán művészetek melyek inkább már etikaként hatottak rám, és ezen  elvek iránti rajongásom vezetett a kerámia RAKU technikával készülő ágához.

A Raku egy stílus, melyben a kelet szellemisége, letisztult gondolatvilága jelenik  meg a tárgyakban. Kialakulása a japán teaszertartási szokásokkal egyidejű, mely szertartás célja a mindennapi életből való kikapcsolás, az elmélyülés, a pillanatnyi nyugalom élvezete volt. Napjainkban egyértelmű szembefordulást jelent a tömegtermelés,  a szintetikus anyagok, és legfőképp a tökéletességre törekvő társadalmi ideák világával. A megszülető tárgy az érintetlen ősi,  nyers szépség kiteljesedése lesz a repedések, bemélyedések,  a máz sérülései által.

Ezt az értéket követve készítek dísz és használati tárgyakat, egyedi étkészletek, fürdőszoba kerámiák, különleges ékszerek, vázák, lámpák, tálak, faliképek, mécsesek és más egyéb formákban. 

A tárgyakban lévő egyszerűség természetes és tudatos életre tanít, esztétikai minőségként jeleníti meg a tökéletlen, a mulandó és befejezetlen valóságot, azt amelynek részei magunk is vagyunk.

Ezek a minőségek hozzásegítenek ahhoz, hogy a szokatlan, a szabálytalan dolgok szépségében mindenki felismerhesse saját, egyedi és megismételhetetlen személyiségét.