Feketén, fénylőn …teáskészlet

36400 Ft

A vabi-sabi esztétikai alapelvei szerint az ősi japán hagyományoknak megfelelően kizárólag kézzel formázott. A szín és a felület összességében eleganciát, tényleges egyediséget ad a készletnek, s mint általában a raku tárgyak felülete nem hibátlan, nem kitalált, hanem a technika természetes velejárója szerint természetesen esetleges.

A készlet 4 + 1 csészét, vízhűtőt, hoihint kannát, és a teatálcát tartalmaz.

9-10 cm átmérőjű, 8 cm magas a hoihin.  A csészék 6 cs átmérő, 4 cm magasak,  a vízhűtő 11 cm és 4,5 cm magas, a tálca 26-28cs hosszú, 12-14 cm széles.

Leírás

unnamed (16) unnamed (15) unnamed (14)

A készlet 4 + 1 csészét, vízhűtőt, hoihin kannát, és a teatálcát tartalmazza.

9-10 cm átmérőjű, 8 cm magas a hoihin.  A csészék 6 cs átmérő, 4 cm magasak,  a vízhűtő 11 cm és 4,5 cm magas, a tálca 26-28cs hosszú, 12-14 cm széles.

Az anyag összetételéből adódó különleges, feketés fémes, aranyos csillogású. Az első benyomás a kopottság, használtság, de elég egy közelebbi pillantás és előtűnik az anyag és a konstrukció gazdagsága.

Használatba véve a fény fényesebb lesz, a kopottság életre kel. Ezért mondjuk, hogy a teás eszközök nem valók a múzeumba és a kredencbe, állandó használatot igényelnek.

A perem repedezettsége nem az idő műve, hanem (részben) a művész döntésének eredménye.

További információk

Tömeg 3000 g
Méretek 25 × 17 × 5 cm
Anyag

Raku Keramia Tipus

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Feketén, fénylőn …teáskészlet” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…