Description
Elkészítés,
Gaiwanban ( kanna) 2-3 gramm teát öntünk fel 1-1,5 dl. vízzel.
A víz hőfoka 70-80 C° legyen
Az áztatási idő rövid, 5-10 másodperc, majd le kell szűrni.
A jó teát 5-6 alkalommal lehet elkészíteni ezen a módon. Legfinomabb a 2-3 főzet.
A forrázatokat addig készítjük, amíg a levelek teljesen kisimulnak. Ekkor ázott ki rendesen a tea.
Európai módszer
Kannában és bögrében 3 gramm teát öntünk fel 2-3 dl. vízzel.
A víz hőfoka 70-80 C°
Az áztatási idő 1-2 perc, zsengébb teák esetében ennél kevesebb, 30 másodperc, majd szűrjük.
A teát 2-4 alkalommal lehet felönteni ezen a módon. Az első főzet után még nem ázott ki, tehát ne dobjuk ki a leveleket, mert ezután jön a java!
A forrázatokat addig készítjük, amíg a levelek teljesen kisimulnak. Ekkor ázott ki rendesen a tea.
Váljék Egészségére!
Az ár természetesen a tea árát tartalmazza, a fotón szereplő tárgyak természetesen a webshopból megrendelhetők az ott feltüntetett áron!
Reviews
There are no reviews yet.