Üdvözöllek kedves látogató,

M. Szabó Anikó  lakberendező, keramikus vagyok.

Építésszakosként  a Hundertwasseri boldogságot adó terek , a létezés mint egyetemes esztétikum varázsolt el, később a japán művészetek melyek inkább már etikaként hatottak rám, és ezen  elvek iránti rajongásom vezetett a kerámia RAKU technikával készülő ágához.

A Raku egy stílus, melyben a kelet szellemisége, letisztult gondolatvilága jelenik  meg a tárgyakban. Kialakulása a japán teaszertartási szokásokkal egyidejű, mely szertartás célja a mindennapi életből való kikapcsolás, az elmélyülés, a pillanatnyi nyugalom élvezete volt.  Napjainkban egyértelmű szembefordulást jelent a tömegtermelés,  a szintetikus anyagok, és legfőképp a tökéletességre törekvő társadalmi ideák világával. A megszülető tárgy az érintetlen ősi,  nyers szépség kiteljesedése lesz a repedések, bemélyedések,  a máz sérülései  által.

Ezt az értéket követve készítek dísz és használati tárgyakat, egyedi étkészletek, fürdőszoba kerámiák, különleges ékszerek, vázák, lámpák, tálak, faliképek, mécsesek és más egyéb formákban.

A tárgyakban lévő egyszerűség természetes és tudatos életre tanít, esztétikai minőségként jeleníti meg a tökéletlen, a mulandó és befejezetlen valóságot, azt amelynek részei magunk is vagyunk.

Ezek a minőségek hozzásegítenek ahhoz, hogy a szokatlan, a szabálytalan dolgok szépségében mindenki felismerhesse saját, egyedi és megismételhetetlen személyiségét.

Vásárlói vélemények:

A vélemények eredetiben a facebook oldalon olvashatók…

Köszönöm Anikó, hogy megismerhettelek. Gyönyörűek a kerámiák, az illat, a formák, azok a színek, csodálatos. Most már tudom, hova menjek, ha valami szépet szeretnék.

Gál Csilla

Már én is tudom hová kell mennem ha szépet, egyedit szeretnék!!! Köszönöm! 🙂

Bálint Szabó Valéria

Csoda! 🙂

Noszkó Niki

Kedves, békés hely és csodásak a tárgyak!

Molnár Valéria

Gyonyoru munkak es kedves a keszitojuk. Szivesen terek be ha arra jarok!!

Lori Gizella

Imádom 🙂 a termékeket, az egyediséget, a kiszolgálást, a kedvességet! Nagyon szép és különleges tartalom!

Mocsár Vámos Mariann

Nem lehet betelni az Anikó munkáival! Külön csoda mindegyik!!!

Szepesi Antal

Csodálatos hely, igazi gyöngyszem a mai világban .Gratulálok!

Halászné Ibolya

Az Univerzum egy cseppben 🙂 olyan csoda, hogy talán “csak” egy MESE! 🙂

Dőri Tamás